Ajax speelde zaterdag, tussen de twee Champions League play-offwedstrijden tegen Dinamo Kiev in, tegen FC Emmen. Matthijs de Ligt is blij met de ruime zege. “Er is een groot verschil tussen Kiev-thuis en Emmen-thuis, ja. De sfeer is anders en het spel is anders, maar we hebben gewonnen en dat is hetgeen wat nu telt. In die zin is dat hetzelfde”, laat het 19-jarige talent weten aan Voetbal Inside.

Zege het belangrijkst

“Je kan altijd kritisch zijn natuurlijk, maar het is belangrijk dat je hier gewoon met duidelijke cijfers wint”, vervolgt de verdediger. “Daar moeten we verder ook niet al te veel over na gaan denken, maar je moet wel altijd kijken of er dingen zijn die beter kunnen.”

Ajax-FC Emmen werd door veel analytici gezien als ‘tussendoortje’. “We hebben elkaar voor de wedstrijd opgepept en gezegd dat we aan Emmen moesten denken en niet al aan Kiev. Dan is het lekker als je al vroeg in de wedstrijd de 1-0 maakt, waardoor we in een flow komen en Emmen misschien iets minder geeft dan normaal.”

Hakim Ziyech

Ook afgelopen zaterdag blonk Hakim Ziyech weer uit in het shirt van Ajax. De middenvelder is nog altijd Ajacied en daar is De Ligt erg blij mee. “Ziyech is heel goed bezig dit seizoen. We zijn heel erg blij dat hij er nog is en natuurlijk is de transfermarkt nog even open, maar we hopen dat hij blijft. De keuze is aan hemzelf natuurlijk. Ik heb er wel vertrouwen  in dat hij het leuk heeft hier. We hebben het er wel eens over, maar ik probeer hem niet over te halen. Daarin moet hij gewoon zijn eigen keuze maken. Het is niet aan hem te merken dat hij bezig is met een transfer, dus we zijn heel blij dat hij hier nog speelt.”

“Ik ben zelf niet bezig met een transfer. Dinsdag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor mezelf, het team, de club en de supporters. Dat is heel belangrijk om nu op te focussen.”

Eiting: “Zo’n snelle goal doet ons wel goed”