© Proshots

Matthijs de Ligt was in de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Voor de camera van Veronica laat de aanvoerder weten erg blij te zijn met de prestatie van de Amsterdammers. “Het is fantastisch. Ik denk dat we de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren. Het is dat je zelf zoveel kansen mist en het daardoor jezelf zo lastig maakt, maar uiteindelijk een verdiende overwinning.”

Prestatie voelt als prijs

Na het fluitsignaal vierden de spelers de prestatie als een prijs. De Ligt vindt dit niets meer dan logisch. “Het is lang geleden dat Ajax Champions League speelde. Het zegt al genoeg dat wij ons via voorrondes geplaatst hebben. In 2010 was het de laatste keer en toen waren er twee voorrondes, nu drie. Dat zegt dus wel wat over de ploeg. Ik denk dat we weerbaar zijn en vandaag hebben getoond dat ondanks dat we veel kansen missen toch de nul kunnen houden.”

Ervaring opdoen

Het behalen van de groepsfase van de Champions League was niet alleen belangrijk voor de club. Ook jonge spelers als Matthijs De Ligt en Frenkie de Jong wilden ervaring opdoen in het miljardenbal. “Dit is natuurlijk heel goed. Het is het hoogste niveau en daar wil je als speler heen. Dat is alleen maar goed voor onze ontwikkeling en onze spelers.”

Donderdag loting

Nu Ajax definitief is doorgedrongen tot de groepsfase van de Champions League, wacht donderdag de loting. De Ligt is daar momenteel nog niet mee bezig. “Ik moet zeggen: ik zit nu zo nog in de extase dat ik daar totaal nog niet over nadenk. Het enige dat we nu kunnen doen is feesten en blij zijn dat we de Champions League gehaald hebben. De loting zien we wel.”