© Proshots

Na afloop van het thuisduel met Heracles Almelo in de Johan Cruijff ArenA was het voor Matthijs de Ligt eenvoudig om aan te geven waar het aan schortte voor Ajax. De aanvoerder van Ajax had weinig zin om er om heen te draaien en wees met de beschuldigende vinger naar de afwerking van de ploeg van trainer Erik ten Hag. De aanvoerder deed dat voor de camera’s van Fox Sports.

“Ik denk dat we genoeg kansen gecreëerd hebben en buiten een paar uitbraken weinig tegen, maar vandaag schort het aan de afwerking denk ik. De keeper speelde een heel goede pot, complimenten ook voor hem”, aldus De Ligt, die dan nog wel blij was dat de Amsterdammers de winst nog in eigen huis wisten te houden. “We moeten het onszelf makkelijker maken”, zo is de aanvoerder duidelijk.

Over het duel met PSV van volgende week zondag is De Ligt ook uitgesproken. “PSV zal er volgende week vol op klappen, het is het kampioensduel voor hun. Aan ons is het zaak om de druk op PSV te houden en daar de overwinning te pakken. Het zou extra pijnlijk zijn als zij kampioen worden, dus wij gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.”