Ajax heeft na de interlandperiode direct een druk programma voor de boeg. Zaterdagavond nemen de Amsterdammers het op tegen SC Heerenveen, dinsdag tegen Benfica en de zondag erna staat de Klassieker op het programma. “Een belangrijke week. Alle wedstrijden zijn lastig, maar deze week kan veel bepalen voor de rest van het seizoen. Ik denk dat morgen een lastige uitwedstrijd is om in het spoor van PSV te blijven, dinsdag de Champions League natuurlijk en zondag de Klassieker. We staan er goed voor in de Champions League, dus hopelijk kunnen we tegen Benfica een goed resultaat boeken. Het zijn mooie uitdagingen deze week”, laat Matthijs de Ligt weten aan de NOS.

Vertrouwen

Ajax sloot de periode voor de interlandweek goed af met een gelijkspel in München en een 5-0-zege op AZ. “We voelen ons niet onoverwinnelijk, maar hebben wel vertrouwen. We spelen goed voetbal en behalen prima resultaten. Het is nu zaak om die lijn door te trekken. We moeten blijven doen wat we voor de interlandperiode deden. Daar hoort zelfvertrouwen bij, maar geen arrogantie. We moeten niet te hard van stapel lopen en hard blijven werken. We moeten laten zien dat we deze lijn vast kunnen houden.”

Brede selectie

Hier en daar zijn wel wat blessures en twijfelgevallen in de selectie. De Ligt is daarom blij met de brede selectie. “Het is altijd belangrijk om een brede selectie te hebben. Al helemaal met zoveel wedstrijden in korte tijd. Dan is het belangrijk om veel opties te hebben. Ik denk dat we dat wel hebben in onze selectie. Er komen nog veel bepalende wedstrijden aan dit seizoen, maar deze week is wel belangrijk. Maar dat is de week erna ook. Uiteindelijk gaat het er om dat je van wedstrijd tot wedstrijd leeft en blijft presteren.”

Tagliafico niet inzetbaar tegen sc Heerenveen