© Proshots

Matthijs de Ligt is momenteel geblesseerd, maar hoopt snel weer aan te sluiten bij het eerste elftal. Dat vertelt hij op zijn blog op de clubwebsite. “Een MRI-scan wees vorige week woensdag uit dat ik een scheurtje in mijn bovenbeen heb. Hoe het is gekomen, weet ik eerlijk gezegd niet. Ik werd op een ochtend wakker en had toen opeens veel last. Misschien is het een beetje overbelasting geweest. Dat weten we niet precies. Ik heb in ieder geval prima mijn rust gepakt en voel me nu erg goed.”

De verdediger is druk bezig om weer helemaal fit te worden. “Het herstel gaat de goede kant op. Iedere dag proberen we de intensiteit iets op te voeren. Vandaag mocht ik voor het eerst met de fysio naar buiten. Een beetje lopen, wenden, keren en trappen. Het zou mooi zijn als ik morgen (woensdag) het eerste gedeelte van de training met de groep mee kan maken. Donderdag zijn we vrij en dan hoop ik vrijdag een langer gedeelte mee te kunnen trainen.”

Als hij de vrijdagtraining doorstaat, maakt hij kans om opgenomen te worden in de selectie. “Stiekem hoop ik zondag tegen Sparta weer van de partij te zijn. Maar ik pin me nergens op vast. Het herstel van een blessure is altijd lastig te peilen.”