Matthijs de Ligt werd de afgelopen maanden vaak in verband gebracht met een transfer naar een buitenlandse topclub. De aanvoerder van Ajax laat weten dat er afgelopen zomer niks serieus werd van die geruchten en dat hij nog altijd enorm blij is om Ajacied te zijn. “Geloof me, ik heb een rustige zomer gehad. Nederland was er op het WK niet bij en rond mij is er ook weinig gebeurd. Dus ja…”, vertelt het 19-jarige talent in gesprek met ELF Voetbal.

Geruchten

“Als het écht serieus was geweest, had ik dat ook gehoord. Het waren vooral geruchten, ongelooflijk veel geruchten. Er wordt zoveel over mij gezegd en geschreven, dat is echt niet meer bij te houden. Ik maak me er niet druk om. Wat de kranten schrijven is aan hen”, vervolgt De Ligt, die nog altijd erg blij is om bij Ajax te spelen. Al helemaal na het behalen van Champions League voetbal en de inkomende transfers. “Er zijn verschillende clubs geweest die mij wilden hebben. Maar goed, het is niet concreet geworden. En Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden. Dus uiteindelijk heb ik geen idee van wat ik had kunnen krijgen. Ik ben blij dat ik nu nog steeds Ajacied ben. Ik weet wat ik hier heb, wat ik nog kan verbeteren en ik weet dat ik hier nog steeds elke dag met plezier kom. Ik had ook nog nooit Champions League gespeeld. Dat is iets wat ik toch heel graag wilde, met Ajax in de Champions League spelen.”

Niveau enorm gestegen

Met de komst van Dusan Tadic en Daley Blind werd er veel ervaring toegevoegd aan de selectie van Ajax. En dat kwam ook het niveau op de trainingen ten goede. “Ik had het idee dat het niveau door de aankopen omhoog zou gaan. Dat is wel gebleken. Je merkt het aan alles. In het veld en op de training. Het niveau op de training is enorm gestegen. Dat vind ik heel erg belangrijk.”

Duitse media genieten van ‘fris, vrijuit voetballend’ Ajax