Seizoen 2018-2019 zit er nu echt op voor Matthijs de Ligt. De 19-jarige verdediger had deze week net als veel andere Ajacieden nog interlandverplichtingen, maar kan nu na de Nations League finale gaan genieten van zijn vakantie. Of hij komend seizoen in Amsterdam of ergens anders speelt, weet hij nog niet. De onzekerheid over zijn toekomst vindt De Ligt niet erg.

“Ik vind het niet vervelend. De transferperiode begint ook pas over een tijdje. Ik ga nu lekker op vakantie en uitrusten. Het is een lang en zwaar seizoen geweest. Dan zie ik daarna we wat er gaat gebeuren. Ik laat het op me afkomen en dan zie ik het wel”, laat hij weten tegenover de NOS.

Na afloop van de verloren Nations Leaguefinale kwam Cristiano Ronaldo naar De Ligt toe. “Ik verstond hem eerst niet, dus ik heb niet echt iets gezegd tegen hem eigenlijk. Ik schrok er een beetje van en lachte er om, maar ik heb verder niks gezegd. Zo kort na de wedstrijd baal je ervan dat je hebt verloren en dat is het enige waar je dan aan denkt eigenlijk.”

Neres maakt eerste goal voor Brazilië