Het is in het afgelopen jaar hard gegaan met Matthijs de Ligt. De pas 19-jarige verdediger werd aanvoerder van Ajax, maakte indruk in de Champions League en verdiende zodoende de prestigieuze Golden Boy Award. In gesprek met Ajax Life zegt De Ligt genoten te hebben van de mooie avonden in Europa.

Ajax plaatste zich via de voorrondes voor de Champions League en bleven in de poulefase ongeslagen. Zodoende plaatsten de Amsterdammers zich voor de achtste finales. Dit is volgens De Ligt mede te danken aan de steun van de fans. “Ik krijg er vooral adrenaline van. Het is lastig uit te leggen”, aldus de stopper. “Het geluid dat je hoort als je een duel wint of als je een goede pass geeft, dat geeft zo’n kick.”

“Door dat geluid kun je ook die extra meters maken. Tijdens Europese wedstrijden ben ik ook helemaal niet moe. Na afloop ben ik kapot, maar door de adrenaline kan ik ruim negentig minuten doorgaan.”

“Het verschil merk ik vooral als we, met alle respect, tegen de mindere ploegen in de Eredivisie spelen. Dan ben ik na een uur spelen al moe. Dan mis ik die adrenaline. Dus de rol die supporters kunnen spelen, is erg belangrijk”, aldus De Ligt.

Matthijs de Ligt liet al regelmatig zien een speciale band met de fans te hebben, zoals in 2017 in Lyon, nadat Ajax zich had geplaatst voor de Europa LEeague finale: