Het Nederlands elftal won zaterdagavond met afgetekende cijfer van Duitsland (3-0). Virgil van Dijk werd in het centrum van de verdediging bijgestaan door Matthijs de Ligt. De aanvoerder van Oranje zag dat de Ajacied het in de eerste helft een aantal keren moeilijk had maar constateerde tot zijn tevredenheid dat hij zich in het tweede bedrijf goed herstelde.

“Hij heeft het heel goed opgepakt en uiteindelijk hebben we met z’n allen de nul gehouden”, zegt Van Dijk tegen De Telegraaf, die aangeeft een goede klik met De Ligt te hebben: “Ook buiten het veld communiceren we veel. We hebben bij Oranje meetings, waarin Matthijs ook zijn mond opendoet. Dat is belangrijk. Iedereen moet zijn inbreng hebben, want we moeten het EK halen.”

Ondanks de ruime overwinning, zag Van Dijk dat Oranje niet de hele wedstrijd even goed speelde. “Duitsland kreeg ook kansen, maar door hard te werken en compact te staan, hebben we het goed opgelost. Achteraf moeten we blij zijn. Ik ben zelfs trots. We maakten de 2-0 in een fase dat we het heel moeilijk hadden. Dat we vervolgens ook nog 3-0 maken, is geweldig.”

De Jong krijgt advies: ‘Tegenstander niet boos maken als het maar 1-0 is’