Ajax won zondag met 4-1 van FC Utrecht. Door het verlies van PSV bij AZ mochten de Ajacieden zich al officieus kampioen noemen. Matthijs de Ligt is heel erg trots op wat zijn ploeg mentaal heeft laten zien. Zeker na afgelopen woensdag en de vroege achterstand tegen Utrecht. “Ja, officieus kampioen! Dan is het toch een beetje aankijken hoe ver je kan gaan met juichen. Het kan en mag ons niet meer ontglippen, dus we hebben wel een beetje staan juichen net, natuurlijk. Maar het is officieus, dus dan is het een klein beetje oppassen wat je doet nog. Maar dit is wel gespeeld. We kunnen zeker nog harder feesten, haha”, zegt de aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

“Het doelsaldo is nu +14, dus wij moeten heel hard verliezen en zij heel hard winnen. Het is aan ons dat we met een overwinning de schaal pakken. We hadden het tijdens de wedstrijd wel door, omdat iedereen aan het klappen was. Maar daarna wisten we niet hoe het geëindigd was. We speelden zelf onze eigen wedstrijd natuurlijk”, vervolgt hij.

Ajax kwam al binnen één minuut op achterstand. “De 0-1 was wel even een smetje, maar de manier waarop we terug komen na woensdag en die snelle achterstand werkte als een stier die op een rode lap af liep. Zo leek het tenminste. Dat is wel wat je nodig hebt in dit soort wedstrijden. We hadden twee doelen: beker en kampioen worden. Natuurlijk doet woensdag nog pijn, maar iedereen mag en kan terugkijken op een fantastisch seizoen. Als ik het nu er over heb krijg ik weer kippenvel. Je verwerkt zo’n klap niet even, maar we hebben opnieuw laten zien dat we mentaal een hele sterke ploeg zijn.”

Ajax officieus kampioen na winst op Utrecht en verlies PSV