Het Nederlands Elftal won zaterdagavond met 3-0 van Duitsland. Hoewel Matthijs de Ligt blij was met het resultaat was hij kritisch op zijn eigen optreden, zo laat hij weten aan Veronica Inside.

“Iedereen heeft wel eens een mindere wedstrijd en dat realiseer ik me ook. Ik weet ook niet precies hoe het komt. Natuurlijk wil je elke wedstrijd goed spelen, dat is ook zo. Maar ik probeer altijd eerlijk naar mezelf te zijn en te analyseren wat er beter kon. Vandaag konden er veel dingen beter, dus we hebben voldoende leermateriaal en beter van te worden.”

Mooiste club

De transferperiode is nog ver weg, maar toch verschenen er deze week weer geruchten over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de Spaanse en Engelse media. De aanvoerder van Ajax wordt gevraagd wat hij een mooiere club vindt: FC Barcelona of Manchester City. “Wat een mooiere club is tussen FC Barcelona en Manchester City? Ajax! Het is nu weer interlandperiode en de kranten moeten in deze periode weer wat te schrijven hebben. Dus worden er weer extra geruchten de wereld in gegooid. Ik heb er niks aan. Ik speel gewoon bij Ajax en in de week bij het Nederlands Elftal en daar wil ik dus ook over praten. Het heeft geen zin om over dit soort geruchten te praten.”

‘Barcelona heeft astronomisch bedrag over voor De Ligt en De Jong’