Matthijs de Ligt speelde tien jaar bij Ajax en voelde zich enorm thuis bij de club die hem groot maakte. Hij voelde zelf aan dat het nu tijd was voor een nieuwe stap. Een stap die hem uit zijn comfortzone zou halen en verdedigend sterker zou maken, zo laat hij weten aan het AD.

“Ik wist: als ik de wereldtop wil halen, moet ik uit mijn comfortzone stappen. En durven om in het diepe te springen. Daar ben ik ook zeker niet bang voor. Bij Ajax was het voor mij vooral plezier. De jeugdigheid straalde ervan af, nu voelt het alsof ik in de grote mannenwereld terecht ben gekomen. Werken, werken, werken.”

De Ligt kijkt naar de uitdaging uit om aan de slag te gaan in ‘de grote mannenwereld’ van Juventus. “De prikkel om nog beter te worden. Dat trekt me. Ik zal even de tijd nodig hebben om te wennen aan alles, maar ik probeer het zo snel mogelijk op te pakken. Door de taal te leren, hoewel bij de club iedereen goed Engels spreekt, en ook de cultuur te ervaren. Ik houd van uitdagingen en zo voelt dit avontuur. Het gaat nu écht beginnen.”

De Ligt: “Ben nog steeds Ajacied, maar speel niet meer voor Ajax”