Na de sterke wedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League wist Ajax zondagmiddag met 5-0 te winnen van NAC Breda. Matthijs de Ligt stond na afloop de camera’s van Fox Sports te woord.

Ondanks enkele slordige fases hield de aanvoerder toch een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen NAC. “De eerste helft maak je het jezelf lastig dat je de kansen niet afmaakt. In de eerste twintig minuten speelden we erg goed en hadden we de druk erop. Vervolgens worden we slordig en dan zie je dat ook NAC gevaarlijk kan worden. Maar buiten die kans stonden we achterin wel sterk.”

Het stond dus vrij lang 0-0, wat het publiek niet beviel, maar Ajax raakte niet in paniek. “Ondanks het gemor van het publiek na de kans van Kastaneer is het belangrijk dat je de rust behoudt en vertrouwt dat het goedkomt. Daarom is de 1-0 vlak voor rust belangrijk. We weten dan dat ze moe gaan worden en niet de hele tijd de muur kunnen volhouden. Op een gegeven moment gaan er ruimtes komen.”

De bereidheid en wil om te winnen leek in de afgelopen weken te missen bij Ajax. Matthijs de Ligt vond dat de vechtlust er deze wedstrijd wel was bij de Ajacieden: “We hadden wel een mindere fase, maar dat het meer met slordigheid te maken, maar we hebben zeker laten zien dat we hier willen winnen.”

Met het gelijke spel van PSV tegen Heerenveen is het gat op de koploper nu nog slechts vier punten, wat Ajax zeker niet was ontgaan. “Ik heb wel even gekeken ja. Die 2-2 is typerend. Ondanks het puntverlies moet je altijd winnen, maar kijkend naar het doelsaldo hebben we een goede slag geslagen.”

Ajax loopt in op PSV na simpele overwinning op hekkensluiter NAC Breda