Ajax speelde zondag teleurstellend met 4-4 gelijk tegen sc Heerenveen. Velen wezen na de wedstrijd de beschuldigende vinger naar Kostas Lamprou, die niet bij ieder doelpunt vrijuit leek te gaan. Matthijs de Ligt neemt het echter op voor de reserve-doelman.

De aanvoerder van Ajax vindt het niet terecht om de Griek aan te wijzen als oorzaak van het puntverlies. “De enige die je de schuld mag geven, zijn de andere spelers die op het veld staan”, aldus De Ligt in gesprek met de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. “Hij speelt nu en we weten dat hij met de achterban een kleine achterstand heeft. Hoe wij hem dan laten vallen, is schandalig.”

“Ik denk dat de andere tien spelers goed in de spiegel moeten kijken, want hoe wij gespeeld hebben kan niet. We laten hem in de steek en dat is heel slecht”, vervolgt De Ligt, die de afwezigheid van André Onana en Nicolás Tagliafico niet als excuus wil gebruiken. “Het zijn twee basisspelers, maar dat mag geen excuus zijn.Het lag puur aan hoe we stonden. Heel slecht.”

‘Technisch trio heeft nog 11 dagen om een nieuwe keeper te halen’