© Proshots

Morgenavond wacht voor Ajax de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League, thuis tegen Olympique Lyon. Matthijs de Ligt is niet bang voor de dubbele confrontatie met de Fransen. Dat vertelt hij in zijn maandelijkse blog op Ajax.nl. “We moeten niet teveel onder de indruk zijn. De halve finale is hopelijk niet ons eindstation. We willen graag naar de finale.”

De Ligt was nog niet eens geboren toen Ajax in 1997 voor het laatst de halve finale van een Europees toernooi bereikte. Hij voelt de spanning in de selectie langzaam toenemen. “Er zit een grote wedstrijd, of eigenlijk twee, aan te komen. Dat merk je aan alles. De halve finale van de Europa League is bijzonder. Het is heel lang geleden dat Ajax zover kwam.” De verdediger verwacht dat Ajax een reële kans maakt op een finaleplaats. “We hebben inmiddels een goed beeld over Lyon. Het is een ploeg die niet makkelijk te bespelen is, maar ik acht ons zeker niet kansloos. (…) Het wordt voor ons vooral zaak om zorgvuldig te zijn.”

Nu de strijd om de landstitel lijkt te zijn gestreden, richten de Amsterdammers zich volledig op de Europa League. “Dat is natuurlijk een grote teleurstelling, maar tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet. Wij proberen gewoon ons best te doen en te focussen op de volgende wedstrijd. Lyon is nu het belangrijkste, het enige dat telt”, aldus De Ligt.