Matthijs de Ligt is ongelukkig begonnen bij Juventus. Afgelopen weekend had de 20-jarige verdediger een negatieve hoofdrol in de wedstrijd tegen Napoli, dat terug kon komen van een 3-3 achterstand. Met enig geluk trok Juve uiteindelijk alsnog aan het langste eind (4-3). Aad de Mos denkt dat De Ligt de verkeerde keuze heeft gemaakt.

“Hij had nooit voor Juventus moeten kiezen”, zegt de oud-trainer bij Rondo op Ziggo Sport. “Zijn sterke punten waren: leiding geven aan de verdediging, inschuiven bij balbezit en doordekken op zijn directe tegenstanders. Nou, als meneer Raiola zijn premie kan krijgen bij meneer Nedved, dan zal hij dat pakken. Deze jongen is er ingetuind.”

De Mos is van mening dat de Oranje-international een stuk beter uit de verf was gekomen bij een club als Manchester City, FC Barcelona of Bayern München. “Dan was hij dezelfde De Ligt geweest als bij Ajax. Die clubs spelen hetzelfde type voetbal. Hij moet nu af gaan leren waar hij goed in is. Bij Juventus spelen ze ouderwets voetbal en dat is die jongen niet gewend, dus hij gaat twijfelen. Als je zo intelligent bent als hij, ga je erover nadenken.”