Matthijs de Ligt baalt er van dat Ajax niet doordrukte tegen Willem II. Het 19-jarige talent zag zijn ploeg geweldig spelen het eerste halfuur, maar zag ook een veel mindere tweede helft. “Het was een degelijke overwinning. Ik moet bekennen dat we niet echt op 100 procent speelden tegen Willem II. Dat kon iedereen ook wel zien, denk ik. Dat mogen we onszelf wel verwijten. We startten erg goed in de eerste helft, maar in de tweede helft was dat absoluut niet het geval. De tweede helft was te magertjes van onze kant”, zegt de aanvoerder in gesprek met Veronica Inside.

“We kregen veel kansen in het begin. We waren heel erg goed in de eerste twintig minuten. Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat het toen nog maar 2-0 stond. Dat zegt genoeg over onze kwaliteiten”, vervolgt hij.

Benfica-uit

Komende woensdag speelt Ajax in Portugal tegen Benifca. De Ligt laat weten dat Ajax altijd voor de overwinning zal gaan, maar dat het ook slim moet zijn als het aan het eind van de wedstrijd 1-1 staat. “Ze hebben de laatste twee wedstrijden mindere resultaten behaald. Dat kan op twee manieren doorwerken. Op de – voor hun – negatieve manier, maar ze kunnen zichzelf ook gaan proberen te bewijzen voor het publiek. In Europese wedstrijden moet je het altijd realistisch bekijken en ik denk dat als je uit bij Benfica een punt pakt, het een uitstekend resultaat is. Het doel is een overwinning, altijd voor ons. Als het bijvoorbeeld 1-1 staat tien minuten voor tijd, dan zullen we slim moeten zijn en niet vol voor de overwinning moeten gaan. Want met een gelijkspel zetten we daar een hele grote stap. Dat moeten we dan professioneel gaan uitspelen.”

Blind over Benfica: “Zullen op ons best moeten zijn”