Frenkie de Jong rondde deze week zijn transfer naar FC Barcelona af, dus verschuift de aandacht van de media automatisch naar ‘Golden Boy’ Matthijs de Ligt. De 19-jarige aanvoerder van Ajax zegt zich echter volledig te concentreren op zijn huidige club.

“Het ligt aan jullie journalisten of iedereen in de komende periode over mij heen gaat duikelen”, zegt de verdediger na de bekerwedstrijd tegen Heerenveen (3-1 winst) tegenover de camera van AT5. “Als jullie je daarop gaan focussen, dan zal dat ongetwijfeld gebeuren. Maar dat hoort er nou eenmaal bij in de voetballerij.”

“Nu Frenkie een transfer te pakken heeft, begint het bij mij niet per se te kriebelen. Het enige wat bij mij kriebelt, zijn de wedstrijden die ik ga spelen met Ajax. Dat is het enige waar ik mee bezig ben. Ik laat me niet gek maken. Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen. Dan komt het allemaal wel goed.”

De Ligt maakt er echter geen geheim van dat hij ooit ook best in het Camp Nou zou willen spelen. Juventus en Paris Saint-Germain zouden zeer geïnteresseerd zijn in zijn diensten. “Ik denk dat iedereen ooit wel een keer in zijn carrière bij FC Barcelona wil voetballen. We gaan het zien waar ik eindig. Ik ben op dit moment heel blij bij Ajax. Ik hoop hier nog een mooi seizoen, of misschien wel seizoenen, te hebben.”

“Ik vind het voor Frenkie heel mooi dat hij naar FC Barcelona gaat. Hij heeft het verdiend. Het is voor hem ook fijn dat hij nu onder alles een streep heeft kunnen zetten. De transferperikelen hebben hem niet veel gehinderd. De dag nadat bekend werd dat hij ook naar Paris Saint-Germain kon, speelde hij de sterren van de hemel tegen PEC Zwolle.”

Bekijk het hele interview met Matthijs de Ligt hier: