Ajax won zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen met minimaal verschil (0-1) en nam zo drie zwaarbevochten punten mee terug naar Amsterdam. Velen noemden de wedstrijd naderhand een ‘PSV-overwinning’, maar daar is Matthijs de Ligt het niet mee eens.

“Daar doe je PSV mee te kort”, zegt De Ligt in het Algemeen Dagblad. “Zij hebben ook een goed voetballende ploeg. Met dit seizoen de kwaliteit dat ze veel wedstrijden in de slotfase hebben gewonnen.”

De aanvoerder van de Amsterdammers vindt dat zijn ploeg daar een duidelijke groei in heeft doorgemaakt. “We trekken dat soort wedstrijden nu wél over de streep. Dat is een groot verschil met de afgelopen jaren. We vechten voor elkaar. Dat is ook onderdeel van een goed team zijn. Dat zit in bepaalde karakters van spelers, maar we zijn als team op dat vlak ook echt gegroeid dit jaar.”

“We weten dat we goed kunnen voetballen, maar dat het ook neerkomt op knokken met en voor elkaar. Dat moeten we nog een paar wedstrijden volhouden”, besluit de verdediger.