© Proshots

Aanvoerder Matthijs de Ligt zag zijn elftal zondag tegen PSV strijden voor de laatste strohalm. En dat lukte met een 3-1 overwinning voor de Amsterdammers. “Misschien is het niet de Ajax-manier, maar we hebben nu wel drie punten. Daar gaat het om”, zo omschrijft De Ligt de winst in een interview met Fox Sports.

Publiek

De Ligt vierde de overwinning uitgebreid met de supporters. “Wij weten dat het publiek een hele belangrijke steun voor ons kan zijn. Vandaag hebben we dat de hele wedstrijd gezien. Ze stuwden ons tot het gaatje, en dan is het op het laatst mooi om dat met hun te vieren.”

Overwinning

Dan naar de wedstrijd. Ajax stond geruime tijd op een 1-0 voorsprong. Niets aan de hand, zo leek het. Totdat Mazraoui een rode kaart kreeg en De Jong direct daarna de 1-1 maakte. “Dan denk je inderdaad wel: zo, dit is snel gegaan. Maar misschien heeft dat ons toch wel het laatste zetje gegeven om toch iets extra’s te kunnen geven. De tweede helft liepen we gewoon te vechten als leeuwen. We verdedigden en gooiden onszelf voor de goal. Daar heb ik enorm van genoten”, aldus De Ligt.