© Proshots

Matthijs de Ligt heeft in een blog op Ajax.nl gereageerd op alle geruchten die over hem verschijnen. De 18-jarige verdediger probeert er zelf zo weinig mogelijk mee bezig te zijn.

“Goede spelers worden veel besproken, dus als het veel over mij gaat is dat een mooi compliment. Maar ik probeer alle aandacht zo veel mogelijk van mij af te schuiven,” aldus de verdediger. In het begin van zijn carrière in Ajax 1 genoot De Ligt van alle aandacht die hij kreeg maar na zijn debuut in het Nederlands elftal  is hij gaan nuanceren. “Ik heb zelfs een paar voetbal-apps verwijderd van mijn telefoon. ‘Nu even niet’, dacht ik. Dat heeft mij wel geholpen. Er zijn in de voetbalwereld veel mensen die een mening over je hebben, maar de enige meningen die er daadwerkelijk toe doen, zijn die van jezelf en de mensen in je omgeving. Daar probeer ik naar te luisteren. Vooral in het begin is dat moeilijk, je wilt weten wat er gezegd wordt. Maar op een bepaald moment moet je ook beseffen dat je het voor bepaalde mensen nooit goed kan doen. Dat moet je accepteren en daarom probeer ik mij vooral op mezelf en mijn naaste omgeving te focussen.”

Dagelijks komen er wel berichten over de toekomst van Matthijs de Ligt binnen. Hij kan soms niet geloven wat er allemaal over hem wordt geschreven. “Ik lees bijna geen berichten meer die te maken hebben met transfers. Slechts af en toe doe ik dat wel en sommige berichten zijn echt lachwekkend. Ik vind het soms wel mooi om te zien wat er geschreven wordt over voetballers. Ik neem het vooral niet te serieus. Binnen de kleedkamer weet iedereen wel wat er gaande is, maar er wordt niet veel over gesproken. Het leeft daarom meer buiten het team, dan daarbinnen. De bladen moeten gevuld worden en daarom wordt er veel geschreven. Maar mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust. Dat is denk ik wel een probleem in de voetballerij, er wordt te snel gedacht dat iets waar is.”

De Ligt gaat nu lekker genieten van zijn welverdiende vakantie en het WK. “Ik ben 4 juni klaar met de laatste interland en op 18 juni beginnen we bij Ajax, dus in de tussentijd boek ik een last-minute met mijn vriendin. Even lekker chillen…”