© Proshots

Ajax-captain Matthijs de Ligt is tevreden met de 5-0 overwinning die zijn ploeg tegen FC Emmen boekte. “Ik vond dat wij goed gespeeld hebben en ik denk dat de uitslag dat ook beaamt. We hadden veel balbezit en kansen. Ook al is het 5-0 geworden, het had ook meer kunnen zijn. We hebben bijna geen kans weggegeven, dus dat is ook een goed teken”, aldus De Ligt in een interview met Fox Sports.

Andere sfeer

Volgens de verdediger was het een compleet andere wedstrijd dan die van woensdag tegen Dinamo Kiev. “Dat is wel moeilijk uit te leggen, denk ik. Je merkt het eigenlijk aan alles. Je merkt het bijvoorbeeld aan het publiek. De Champions League is natuurlijk ‘s avonds in het donker en dan komt er een bepaald sfeertje. Dat is nu minder en dat snap ik ook wel, want het is Eredivisie. Maar we proberen wel de focus te leggen om dat sfeertje ook te proberen en elkaar daarmee een beetje op te fokken.”

Uitwedstrijd Dinamo Kiev

Aankomende dinsdag speelt Ajax om 21.00 uur de return tegen Dinamo Kiev. De Ligt is zeker niet van plan om alleen de voorsprong te verdedigen. “Zo gaan we die wedstrijd ook niet in. Iedereen weet dat een uitdoelpunt heel belangrijk is in een uitwedstrijd. Wij gaan gewoon van ons eigen spel uit. Net zoals we dat hier in de Arena hebben gedaan, moeten we dat daar ook doen. We moeten er gewoon voor zorgen dat zij niets te vertellen hebben.”

“Dat is waar wij goed in zijn. We zijn niet goed in dat inzakken. Dat ziet iedereen wel. Dat is iets wat wij niet goed kunnen. We zijn goed als we kunnen jagen, vijf seconden regel, druk op de bal en opbouwen. Dat is ook het spel dat we moeten spelen.  Het is niet zo dat nu er een ticket voor de Champions League voor het grijpen is, dat we dan opeens iets heel anders moeten doen.”