© Proshots

Matthijs de Ligt is zeer tevreden met de waanzinnige prestatie die zijn ploeg dinsdagavond neerzette. Ajax hield Bayern München op 1-1. “Je haalt een punt, maar ik denk dat er meer had ingezeten. Als je kijkt naar de statistieken van schoten op doel: wij acht en zij vier. Dan denk ik dat je kans hebt gehad om te winnen, maar uiteindelijk teken je van tevoren voor een punt”, aldus De Ligt in een interview met Veronica.

Schwung in elftal

“Ik denk dat wij behoudens de eerste tien minuten erg goed gespeeld hebben”, gaat De Ligt verder. “Tijdens de eerste tien minuten durfden we niet echt te voetballen. Op een gegeven moment zie je dat de schwung erin komt en dan durf je te voetballen.” Hoe dat komt weet de aanvoerder zelf ook niet. “Misschien denk je bij de 1-0: hé jongens, wat gebeurt hier? Ik denk dat we het uiteindelijk goed opgepakt hebben.”

Teamprestatie

Hoewel De Ligt pas 19 jaar oud is, stond hij dinsdagavond als een echte aanvoerder op het veld. Zelf vond de verdediger het een teamprestatie. “We hebben als team gewoon geweldig gespeeld. Als je kijkt wie er allemaal gespeeld hebben vandaag, dan denk ik dat zij stuk voor stuk uitblonken vanavond. Dat is gewoon geweldig, maar we zullen het vast moeten houden. Vier punten is mooi, maar we zijn nog helemaal nergens.”

Overwinteren in Champions League

Dat laatste legt De Ligt zichzelf en zijn ploeg steeds voor: Ajax moet blijven presteren. “We gaan altijd voor het hoogst haalbare en dat is overwinteren in de Champions League. Natuurlijk zijn we in pot 3 terechtgekomen en sta je in principe achter Benfica, maar wij hebben er gewoon alle vertrouwen in dat we op deze voet door moeten gaan. Dan zullen we wel zien waar het schip strand.”