Matthijs de Ligt geeft eerlijk toe dat hij mentaal klaar was voor een volgende stap. En die heeft hij na een lange transfersaga gevonden met Juventus. Nu het eindelijk officieel is overheerst er toch wel een emotioneel gevoel bij het 19-jarige talent, die de club na tien jaar gaat verlaten. “Mijn doelen waren altijd Ajax 1 halen, aanvoerder worden en de landstitel winnen. Eind vorig seizoen speelde ik al een paar keer met de band om mijn arm en begin dit seizoen werd ik gekozen als aanvoerder en ik voelde me goed in die rol. Ik groeide daar ook in voor mijn gevoel. Als je het seizoen dan afsluit met de landstitel, de beker en een halve finale plaats in de Champions League, dan denk ik dat het een geweldig seizoen is geweest”, laat hij weten aan Ajax TV.

‘Het is nergens zoals bij Ajax’

“Ik voelde me mentaal wel klaar om een stap te nemen”, vervolgt hij. “Ik kom hier nog met ontzettend veel plezier, zoals je ziet. En ik zal het ook heel erg gaan missen. Ik denk dat het nergens zo is als hier bij Ajax. Maar zoals ik al zei op een gegeven moment moet je uit je comfortzone stappen om je te ontwikkelen.”

En dus verlaat De Ligt zijn comfortzone voor een nieuw avontuur. En dat is ook voor de verdediger een emotioneel moment, zo laat hijzelf weten. “Ik verlaat de club toch wel met een emotioneel gevoel. Ik heb hier tien jaar lang gezeten, mooie momenten en minder mooie momenten meegemaakt. Het is een hele mooie achtbaan geweest. Uiteindelijk komt er altijd een keer een afscheid en dat is altijd moeilijk in het leven. Ik denk dat dit een mooi einde is met zo’n prachtig seizoen achter ons. Ik zal iedereen gaan missen bij de club. Spelers, trainers, fans, noem het maar op. En wie weet wat er in de toekomst nog komt…”

De Ligt: “Heb het shirt altijd met veel trots gedragen”