Door een blessure moest Matthijs de Ligt de topper tegen PSV aan zich voorbij laten gaan. Zonder de aanvoerder ging Ajax met 3-0 ten onder in Eindhoven. Toch is De Ligt niet van mening dat Ajax behoefte heeft aan een nieuwe centrale verdediger, zo zegt hij tegen De Telegraaf.

In het hart van de defensie hebben de Amsterdammers ook de beschikking over Max Wöber, Perr Schuurs en jeugdspeler Sven Botman. Dit moet volgens De Ligt genoeg zijn. “Je kunt niet op basis van één wedstrijd zeggen dat je weer iemand moet kopen. Voor PSV-Ajax heb ik daar niemand over gehoord, dus dit is een beetje de waan van de dag.” Toch koos Erik ten Hag tegen PSV voor Frenkie de Jong naast Daley Blind, in het hart van de defensie. “Perr is een goede verdediger die de eerste maanden al goed meekomt. Ik weet zeker dat hij binnen korte tijd vast bij de selectie komt en indien nodig mijn plek zou kunnen overnemen.”

Wel beaamt de 19-jarige Oranje-international dat hij De Jong liever op het middenveld ziet spelen. “Als middenvelder kan hij een extra dimensie aan ons spel geven. Hij kan een man passeren, aan de bal de rust bewaren. Dat zijn kwaliteiten die niet veel middenvelders hebben. Daar kan hij het verschil maken, want in de verdediging is zijn invloed net iets kleiner.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Geen De Jong, mét Van de Beek