Matthijs de Ligt kijkt al met al met een goed gevoel terug op NAC Breda-Ajax. De aanvoerder laat weten dat de Ajacieden zich eerst concentreerden op het competitieduel in plaats van de UEFA Champions League wedstrijd tegen AEK. “We moesten eerst tegen NAC een overwinning boeken. We staan vijf punten achter op PSV, daarom moet je zelf winnen en dan het liefst met zo groot mogelijke cijfers. Dus er is zeker niet iets in de groep geslopen”, laat hij weten aan FOX Sports.

Compact

“Op de helft van de tegenstander was het erg vol en het was moeilijk om er doorheen te komen”, vervolgt De Ligt. “Je weet van te voren dat zij heel compact gaan spelen, dan moet je de bal goed rond laten gaan zodat zij het in de tweede helft moeilijker kunnen belopen en dat zag je ook.”

De verdediger baalt wel dat Ajax uiteindelijk niet nog wat verder wegliep bij NAC. “Bij de 2-0 wist je wel dat de overwinning in principe binnen was, maar we moesten op zoek gaan naar de 3-0 en de 4-0 met het oog op PSV. Uiteindelijk maken we de 3-0 nog, dus dat is lekker.”

Ajax wint in tamme wedstrijd van NAC: 0-3