© Proshots

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt zag zijn ploeg zaterdagavond FC Groningen met 3-0 verslaan. De verdediger zag dat Ajax in fases van de wedstrijd in de ‘spaarstand’ ging spelen. “Het enige dat je jezelf kunt verwijten is dat je na rust op de spaarstand speelt en het daarom jezelf onnodig lastig maakt. Met 3-0 kunnen we wel tevreden zijn”, aldus De Ligt tegenover Fox Sports.

Individuele kwaliteit

“Het was een terechte overwinning. We hebben denk ik wel goed gespeeld”, gaat De Ligt verder over de wedstrijd. “We hebben genoeg spelers die uit niets iets kunnen creëren. Dat zag je ook bij de goal van Huntelaar, die de bal geweldig erin schiet en de assist van Ziyech op Tadic. We hebben genoeg kwaliteit.”

Scherpte

Vanaf de zijlijn zag het eruit alsof Ajax gemakkelijk de overwinning over de streep trok. De Ligt ziet dit echter anders. “Zo voelde ik het zelf niet. Ik voelde zelf dat we echt scherpte moesten houden om die nul te houden. Dat is ook belangrijk voor de verdediging, maar ik denk dat het voor de buitenkant er wel zo uitzag ja.”

Belangrijke week

Voor Ajax breekt er een belangrijke week aan. Woensdag speelt Ajax thuis tegen AEK Athene, zondag neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen PSV. “Er wordt nog niet over gesproken, want als je hier gelijk speelt dan verlies je gewoon punten in de strijd om de titel. We moesten eerst die drie punten binnenhalen, maar als het inderdaad 3-0 staat dan sluipt er toch een klein beetje in: woensdag is de volgende wedstrijd.”

“Het is lang geleden dat Ajax Champions League speelde, dus ik heb er zeker zin in. Het is het allerhoogste niveau en het is gewoon geweldig om Ajax te vertegenwoordigen in zo’n groot toernooi. En daar zijn we alleen maar trots op. We gaan ook volle bak geven woensdag.”