Ajax boekte zaterdagavond een 1-0-zege op VVV Venlo. Na een goede eerste helft speelden de Amsterdammers een moeizame tweede helft. Matthijs de Ligt is nu vooral blij met de overwinning. “Het belangrijkste is dat we hier drie punten halen. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd in de laatste minuten, dus dat is top”, vertelt de aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

Attenderen

Vlak voor tijd werd Klaas Jan Huntelaar in zijn rug geduwd, maar besloot Kevin Blom niet te fluiten voor een strafschop. De Ajacieden attendeerden de scheidsrechter toen hier op. “We hebben er bewust voor gekozen om Blom te attenderen. Zonder VAR verlies je hier misschien, dus dan hebben we vandaag geluk. Vanuit mijn positie leek het alsof Huntelaar een flinke duw kreeg in zijn rug, dus ik dacht dat het een penalty was. Daar attendeerden we Blom toen op. Eerst gaf hij hem niet, maar na het zien van de beelden wel.”

“We maakten het niet af”

Vorige week speelde Ajax met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Nu wisten de Amsterdammers vlak voor tijd de wedstrijd te winnen. “Dit keer was het wel anders. Ik denk dat we dotten van kansen gemist hebben, waardoor je het jezelf eigenlijk moeilijk maakt. We kregen zo’n vijf keer een honderd procent kans, maar maakten het niet af. Dan weet je dat Venlo er in blijft geloven. De zege geeft toch wel een lekker gevoel. Als je met een gelijkspel richting Kiev gaat, dan zit je met een rotgevoel in de bus naar Amsterdam. Nu heb je drie punten en een belangrijke overwinning, hoewel het niet altijd oogstrelend was vandaag.”

Ten Hag: “Moeten meedogenlozer worden voor de goal”