Ajax won zaterdagavond zonder al te veel moeite van Willem II. Na een zeer goed eerste halfuur ging de wedstrijd vervolgens in een laag tempo verder. De Amsterdammers lieten na om meer goals te maken, iets waar Matthijs de Ligt behoorlijk van baalt. “Deze wedstrijd was een beetje hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord. Ik denk dat we heel goed startten. Vooral de eerste tien minuten creëerden we vrij grote kansen, die er niet ingaan. Dat is zonde. Kasper scoorde een fantastische goal en we gingen goed door. De eerste helft was goed, maar de tweede helft was niet goed genoeg van onze kant”, analyseert de aanvoerder voor de camera van FOX Sports de wedstrijd.

“Het ontbrak aan scherpte voorin en het geduld wat je moet hebben tegen dit soort ploegen om ze kapot te spelen. Ik denk dat we in de tweede helft te veel op zoek gingen naar de beslissende pass, terwijl er soms betere opties lagen. Dan raak je te snel de bal kwijt en wordt het lastiger.”

Meer goals maken

Ondanks dat de wetenschap er wel is, lukte het de Ajacieden niet om meer goals te maken. “Het besef is er zeker bij ons. Helemaal in de wetenschap dat PSV maar met 1-0 won vandaag. Er lagen kansen voor ons om in te lopen op doelsaldo. We zullen er vol voor moeten blijven gaan en ook met de intenties gaan spelen om graag die goal te willen maken. Dat ontbreekt een beetje op dit moment. We moeten het geloof hebben dat we kunnen scoren. Soms stonden er vandaag maar twee mensen in de zestien.”

De nul

Voor De Ligt is het als verdediger wel fijn om wederom de nul te hebben gehouden. “Als verdediger vindt ik het prima. We hebben weer de nul gehouden, maar we moeten inderdaad meer goals gaan maken. Dat kan uiteindelijk beslissend gaan zijn. De nul houden geeft vertrouwen aan het hele team. Dat is gewoon heel lekker voor het hele team.”

Ajax spaart krachten tegen Willem II in eenvoudige zege