© Proshots

Matthijs de Ligt lag zaterdagavond tegen Heracles Almelo nog met een bebloed gezicht op het veld, maar dinsdagavond stond hij alweer zijn mannetje. De verdediger is zeer te spreken over de manier waarop zijn elftal heeft gevoetbald. “De einduitslag is altijd lekker. Als je 3-0 wint in de voorronde van de Champions League, dan is dat top”, zo vertelt hij tegenover Ziggo Sport.

Teamprestatie

“Ik denk dat we als team goed gespeeld hebben, op een paar slordigheidjes na”, gaat De Ligt verder op het vertoonde spel. “Maar we hebben grote delen van de wedstrijd goed gevoetbald, kregen het publiek mee en zaten er bovenop.”

Drukzetten

Vooral het drukzetten verliep uitstekend. De Ajacieden hielden dit de gehele wedstrijd vol. “Je merkt dat elke tweede bal voor ons is. Dan kan je zeggen dat dat met scherpte te maken heeft, maar je kan zien dat we er altijd bovenop zaten. De druk van voren en achteren was goed, waardoor het als team dan helemaal in elkaar valt. Dan heeft Standard Luik een moeilijke tegenstander aan ons.”

Derde doelpunt

De Ligt vindt het derde doelpunt een belangrijk moment in de wedstrijd. “Die was natuurlijk heel belangrijk. Als je met 2-0 de rust ingaat dan is dat top, maar als je binnen de kortste keer met 2-1 staat dan is dat heel anders voetballen. Je zag na die 3-0 dat Standard Luik het ook een beetje liet vieren, een beetje half-half. Wij konden ook rustig voetballen. Toen zag je dat wij in fases misschien wat slordig waren, maar je moet ook niet te kritisch zijn na zo’n wedstrijd.”