Matthijs de Ligt kwam met Ajax op een 1-0 achterstand tegen Ajax, maar uiteindelijk was had de verdediging van Ajax het niet heel druk. “In de eerste helft ging het bij fases een beetje stroef. Maar we hadden wel de controle. Na de 1-0 dachten we wel even van ‘daar gaan we weer’. Maar we bleven rustig en gingen door op dezelfde weg”, aldus de aanvoerder tegen VoetbalPrimeur.

Ajax liep uiteindelijk uit naar 1-5 en kan zomaar richting het record van meeste goals in een Eredivisie-seizoen gaan. Maar daar houdt De Ligt zich niet mee bezig: “Goals maken dat helpt ons om de wedstrijden te winnen en dat is het belangrijkste. We kunnen wel 122 goals maken, maar het belangrijkste is om de titel te pakken.”

Nu wacht eerst de halve finale in de beker, waarin Ajax opnieuw op bezoek gaat in de Kuip: “Dat is een belangrijke wedstrijd, maar we zitten niet in de positie dat we bepaalde wedstrijden belangrijker kunnen maken dan andere. We strijden nog mee op 3 fronten. Maar natuurlijk zijn we getergd en we willen wel wat tegenover zetten wat er de vorige keer gebeurd is.”