Ajax won zondagmiddag een beetje à la PSV: met niet al te best voetbal en 1 doelpunt verschil. “Het liefst win je met goed voetbal, maar de 3 punten zijn het belangrijkst. In de eerste 10 minuten speelden we heel goed en hadden we 3-0 voor kunnen staan. Dat deden we niet en daardoor hielden we Twente in leven”, aldus Matthijs de Ligt na afloop tegen Voetbal Inside.

Keizer en Ten Hag

“In de tweede helft liep het voor geen meter eerlijk gezegd en dan moeten we wel bij onszelf te rade gaan. We hadden te makkelijk balverlies en gingen te snel op zoek naar de beslissende pass”, vervolgt hij. De eerste wedstrijden onder Erik ten Hag verlopen nog niet bepaald sprankelend.  “Ik denk wel dat het een trainer is die handelt vanuit de ervaring die hij heeft opgedaan. Er zijn kleine dingetjes die anders zijn dan onder Keizer, maar er zit niet veel verschil in tot nu toe. De grote lijnen moeten nog komen”, zo denkt De Ligt.

PSV

Hoewel het gat met PSV nog altijd 7 punten is, geeft hij de hoop niet op: “Nee, zeker niet. Er zijn nog genoeg wedstrijden om het gat te verkleinen. Het wordt wel lastig, wij moeten hopen op een misstap van PSV.”

Bekijk het interview: