Matthijs de Ligt heeft zijn zinnen volledig gezet op een transfer naar Juventus, zo weet het Italiaanse Tuttosport. Mundo Deportivo schreef dinsdagochtend nog dat Barcelona een akkoord met Ajax heeft liggen, maar de 19-jarige verdediger wil zelf alleen maar naar Turijn, beweert Tuttosport.

Volgens Mundo Deportivo bereikte Ajax en Barcelona eerder al een akkoord van 75 miljoen euro. Bij Juventus kan De Ligt echter twee miljoen euro per jaar meer verdienen. Het bod van de kampioen van Italië is bedraagt echter maar 50 miljoen euro. Hierdoor is de deal nog altijd nog altijd niet rond.

Toch bestaat er volgens het Italiaanse medium geen twijfel over waar De Ligt zijn zinnen op heeft gezet: een transfer naar la Vecchia Signora. Mino Raiola liet eerder al weten dat zijn cliënt al een persoonlijk akkoord heeft met Juve. Een arbitragezaak om een transfer te forceren sluit hij echter uit. “Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze”, aldus de beruchte spelersmakelaar.