© Proshots

Ajax heeft in Griekenland de jacht naar overwintering in de Champions League veilig gesteld. Matthijs de Ligt is de eerste die voor de camera verschijnt na de 0-2 overwinning in Griekenland en is zichtbaar blij met de overwinning maar wil ook graag zijn mening uiten over de gebeurtenissen die zich afspeelde aan de vooravond van de wedstrijd. Ajax gaat na dertien jaar weer eens door in de Champions League. Ongeacht het resultaat in München zit Ajax in de koker.

Na de wedstrijd waren de spelers en de meegereisde supporters dolblij en vierden ze met elkaar de overwintering: “We zijn super blij, we werken hier het hele seizoen naar toe. We zijn niet verrast dat we door zijn. Als je na vijf wedstrijden elf punten hebt mag je dik tevreden zijn.”

Voor de wedstrijd is er enorm veel gebeurd, rellen tussen de beide ploegen vonden plaats. Op verschrikkelijke wijze gingen beide supportersgroepen elkaar te lijf. Ook Matthijs de Ligt was het er niet mee eens wat er gebeurde en liet dit na de wedstrijd horen bij Veronica: “Wat voor de wedstrijd gebeurt kan niet, wij moeten vechten op het veld, niet zij naast het veld. We hebben daar last van, ze hebben niet alleen zichzelf ermee maar ook ons. De onervaren jongens hebben daar misschien toch last van, daar moeten ze rekening mee houden.”

Ajax kan thuis de koppositie in handen nemen als het weet te winnen van Bayern München. Een zware taak natuurlijk, maar De Ligt wilt hier kei hard voor vechten: “Volgende wedstrijd zal tegen Bayern München zijn thuis, we zijn alleen al trots dat we door zijn maar thuis zullen we gaan vechten voor de eerste plek.”