Aad de Mos heeft zich kritisch uitgelaten over het falen van Ajax in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Rapid Wien. De ploeg van Frank de Boer werd met 2-3 uitgeschakeld door de Oostenrijkers in de eigen Amsterdam ArenA.

In een interview met Voetbal International laat De Mos weten dat hij denkt dat De Boer veranderingen gaat aanbrengen in zijn basiself tegen AZ. “Het zijn jeugdzondes. Ik denk dat Frank de Boer tegen AZ zal teruggrijpen op Lasse Schöne en John Heitinga. Dit wordt van kwaad tot erger qua routine. Er wordt veel teveel aandacht besteed aan positiespel, te weinig aan Veltman. Écht verdedigen zit niet in de karakters van spelers als Veltman, Van der Hoorn en Tete. Verdedigen is een vak apart”.

“Als je vijf goals in twee wedstrijden tegen krijgt, dan heb je niks te zoeken in Europa”, gaat de analyticus verder. “Als je ziet dat ploegen druk naar voren zetten, wordt het alleen maar erger voor Ajax. Ik dacht na de 2-2 wel dat ze door zouden gaan drukken, met het mes tussen de tanden. Maar ze kunnen dat dus niet”, aldus de trainer zonder club.

De Mos weet niet of Rapid kwalitatief verder was dan de Amsterdammers. “In ieder geval was Rapid volwassener dan Ajax. Dit was echt kleutervoetbal. Het was jongens tegen kerels. Het was een beetje gameboy-voetbal.”Ajax nieuws Ajax1.nl