Zaterdag werd bekend dat Ajax het contract van Directeur Voetbalzaken Marc Overmars naar alle waarschijnlijkheid met vier jaar gaat verlengen. Op 11 november zou dit gaan gebeuren en trainer Aad de Mos begrijpt dat wel, zo zegt hij in een interview met Voetbal International.

“Hij heeft een hele waslijst aan mindere aankopen, maar Ajax heeft wel veel geld verdiend. Als dat de doelstelling is, dan is hij geslaagd”, aldus de 69-jarige Hagenees, die tevens werkzaam is als tv-analist. Ondanks dat veel supporters langzaam weer tevreden naar wedstrijden kijken, is De Mos nog niet overtuigd. “Op het veld zie ik nog steeds geen Ajax waar ik warm van word. Daarom vind ik vier jaar wel erg lang.”

De trainer die in Nederland werkte voor onder andere Ajax, PSV en Vitesse, kan zich nog steeds niet vinden in de manier van werken binnen de club en vindt dat er nog altijd ‘geen lijn’ terug te vinden is. Daarnaast is De Mos van mening dat de ‘voetbalclub’ Ajax verworden is tot ‘een politieke partij met allerlei spinnenwebben’. “Overmars blijft daarin wel goed op de achtergrond.” Overmars zal met zijn nieuwe contract jaarlijks drie ton bruto gaan verdienen in Amsterdam.