© Proshots

Ajax wacht woensdagavond dé wedstrijd van het seizoen. In het onderlinge treffen tussen Ajax en Atalanta moeten beide ploegen uitmaken welke club doordringt tot de laatste zestien van de Champions League. Ryan Gravenberch kan in het duel weer een belangrijke rol vervullen, stelt Aad de Mos tegenover Voetbal International.

De voormalig trainer van de Amsterdammers stelt dat de jonge middenvelder een speler is van buitencategorie. “Hij is de eerste pion in de opbouw, heeft een goede pass en kan scoren. Als je zijn spel tegen Liverpool ziet, dat is genieten. Hij heeft alles in zich van een moderne middenvelder. En hij werkt dan nog ook gericht aan de zwakke punten, hoor ik. Dat is mooi, waarbij hij ook met Erik ten Hag een goede trainer heeft. Die houdt die gasten scherp in de gaten en is concreet bezig die jonge spelers beter te maken.”

Dat Gravenberch zijn zaken laten behartigen door Mino Raiola is volgens De Mos een pluspunt. “Die is binnen bij Juventus of een andere Europese topclub. Alleen: laat hem voorlopig nou nog maar gewoon even bij Ajax blijven. Hij moet vlieguurtjes maken. Het is ook een simpele rekensom. Pak twee volledige seizoenen als basisspeler in Ajax mee, zorg dat je de uitblinker bent, win prijzen, speel minimaal twintig tot dertig Europese duels en kom bij Oranje. Hopelijk heeft Raiola dat ook zo voor ogen, maar dat denk ik wel.”