Luis Suarez hoopt dat hij spoedig in de Premier League speelt. De spits van Ajax wilde vroeger alleen naar Spanje, maar is steeds meer van de Engelse competitie gaan houden dankzij Carlos Tévez.

“De Premier League is een competitie die me erg interesseert”, aldus Suarez, die in de concrete belangstelling staat van Liverpool en Tottenham Hotspur, in The Sunday Times. “In Engeland is het voetbal van een erg hoog niveau.”

Toch geeft Suarez toe dat hij aanvankelijk niet droomde van het fysieke voetbal in de Premier League. “Ik dacht altijd dat het Engelse voetbal niet bij mij paste. Maar ik heb Carlos Tévez bij Boca Juniors en Corinthians zien spelen en dacht dat hij het nooit zou redden in de Premier League.”

“Nu ik Tévez echter in Engeland zie spelen denk ik dat ik een grote speler kan worden in die competitie”, vervolgt Suarez. “Door de energie en de mentaliteit in Engeland denk ik nu dat het voetbal daar goed bij mij zal passen.”

Het lijkt deze maand echter niet waarschijnlijk dat Suarez nog vertrekt bij Ajax. Liverpool bracht een bod uit van zo’n vijftien miljoen euro, maar de Amsterdammers zetten in op 25 miljoen euro. Daar wil Liverpool niet aan voldoen, terwijl Tottenham Hotspur pas concreet kan worden bij een vertrek van Robbie Keane of Roman Pavlyuchenko.

Tekst: Voetbal Primeur            Foto: afdb.nl – BJMa