Afgelopen zomer beviel Chantal de Ridder van dochtertje Sofie. Ze was vastberaden om terug te keren als speelster bij Ajax en afgelopen week was het eindelijk zover.

Al voordat bekend was dat ze zwanger was, was De Ridder uit de running vanwege een blessure. Op 25 augustus 2017 speelde ze in de Champions League tegen Pärnu haar laatste wedstrijd. Afgelopen week maakte ze in een oefenduel weer haar eerste 30 wedstrijdminuten.

Nadat haar zwangerschapsverlof erop zat, begon ze in oktober weer voorzichtig met trainen: “Op 15 oktober 2018 startte ik met hardlopen. Na een bevalling moet je alles rustig opbouwen omdat je banden nog weker zijn. Het heeft sowieso tijd nodig om sterker te worden. Het bindweefsel heeft na de bevalling 9 maanden nodig om te herstellen, ik zit nu op ongeveer 75%, vertelt ze op Ajax.nl.

Ze is blij met de kansen die Ajax haar gegeven heeft en werkt hard om weer helemaal terug te komen: “Het is zaak om 100% fit te worden. Het is super dat Ajax mij de mogelijkheid heeft gegeven om mijzelf na mijn bevalling weer in de selectie terug te knokken. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en mijn oude niveau halen. Het zou mooi zijn om dit seizoen nog een basisplaats te krijgen. Mijn doel is die basisplek, terwijl mijn vriend en Sofie langs de kant toekijken.”

Ajax Vrouwen winnen bekerduel met 13-0