De trainingen van Ajax zijn alweer enkele geleden begonnen en de club is ook al actief bezig geweest op de transfermarkt. Wat is er tot nu toe allemaal gebeurd op transfergebied in Amsterdam? Marc Overmars heeft in elk geval al overuren gemaakt deze zomer, de ene keer met meer succes dan de andere keer. We zullen in 

En wat onderneemt de Amsterdamse club en wat kunnen we nog verwachten deze zomer? Vertrekken er nog spelers en worden er nog nieuwe spelers gehaald? De selectie die coach Erik ten Hag tot zijn beschikking heeft zal natuurlijk van groot belang zijn voor de resultaten in de competitie, beker en de Champions League. Meer info over de kansen van Ajax vind je op de websites van bookmakers.

De grootste stunt

Natuurlijk is de grootste stunt van de transferzomer tot nu toe de komst van Steven Berghuis naar Amsterdam. De buitenspeler, die afgelopen seizoen bij Feyenoord nog aanvoerder was en betrokken bij de helft van de doelpunten, werd voor slechts enkele miljoenen bij de grote rivaal overgenomen. 

De komst van Berghuis was een mooie vangst voor Ajax’ technisch directeur Marc Overmars, die daarmee ook voorsorteerde op een mogelijk vertrek van David Neres. 

De misgelopen speler

Niet alles wat Marc Overmars deze zomer ondernam lukte echter. Ajax leek lange tijd goede papieren te hebben om Kamaldeen Sulemana aan te trekken. Uiteindelijk lukte het echter niet en koos Sulemana voor een Frans avontuur bij Stade Rennais. Sulemana wilde naar verluidt de zekerheid van een basisplaats en die kon en wilde Overmars niet beloven. Trainer Erik ten Hag wil sowieso al zijn spelers gelijke kansen geven en geeft geen enkele speler de garanie van een basisplek. 

Na het mislopen van Sulemana ging Overmars verder op zoek naar versterkingen. Of die er nog komen zal moeten blijken. Dat is ook mede afhankelijk van het vertrek van verschillende spelers. Er zijn in elk geval genoeg geruchten over mogelijke versterkingen voor de Amsterdammers.

De vertrekkende spelers

Ieder jaar probeert Ajax weer door te selecteren door enkele spelers die weinig aan bod komen te verkopen. Daarnaast vertrekken met regelmaat de beste spelers van de Amsterdammers naar (top)clubs in Europa. Wat dat laatste betreft is het deze zomer vrij rustig. David Neres zou kunnen vertrekken en Nico Tagliafico staat op de ljjst van meerdere clubs. Tot op heden zijn beide spelers echter nog altijd binnenboord.

Wie wel zo goed als zeker gaan vertrekken is Andre Onana. Hij staat in de belangstelling van Olympique Lyon van Peter Bosz en hij mag ook vertrekken. Onana is nog geschorst tot november en hij wil niet verlengen. Daarom wil Ajax hem deze zomer verkopen om nog wat geld aan hem te kunnen verdienen. 

Lassina Traoré vertrok al naar Sjachtar en ook Jurgen Ekkelenkamp lijkt nog te gaan. Daarmee zijn twee reserves die al jaren bij Ajax spelen verkocht en komt er ruimte voor nieuwe aanwas, die met name uit de eigen jeugd moet komen. Doelman Kjell Scherpen vertrekt eveneens, hij mag zijn geluk gaan proeven in Engeland.