Johan Cruijff is vanavond te gast in Holland Sport. Met Wilfried de Jong praat hij over zijn carrière als topvoetballer, de successen die hij als trainer boekte en zijn werk als weldoener. Ook leuk is dat de twee andere gasten van de aflevering een link met Cruijff hebben. Zowel wielrenner Laurens ten Dam als rolstoeltennisster Esther Vergeer hebben veel aan hem te danken.

Ajax
Johan Cruijff begon zijn voetbalcarrière bij Ajax. De club is altijd als een rode draad van het leven van de voetbalheld blijven lopen. Ook na het einde van zijn sportieve loopbaan bleef de Amsterdamse club als een magneet op hem werken. Hij ging er aan de slag in allerlei technische functies, om even zo vaak te vertrekken.

Klankbordgroep
Op dit moment maakt de Amsterdamse club weer gebruik van het onovertroffen voetbalinzicht van de grote meester. Na het vertrek van trainer Martin Jol was Johan Cruijff wel weer te porren voor een functie bij Ajax. Hij nam vorige maand plaats in een klankbordgroep die de club voorziet van ideeën over technische zaken.

Voor Holland Sport is Cruijff eerst te gast bij De Wereld Draait Door met presentator Matthijs van Nieuwkerk, ook op Nederland 3. De Wereld Draait Door begint om 19:30, Holland Sport gelijk daarna om 20:25 uur.