Tegenover NUsport laat Feyenoord-speler Stefan de Vrij weten dat hij sympathie heeft voor het gevoel dat onder de Feyenoord-fans leeft. Deze hebben liever niet dat Ajax kampioen wordt en dus zou er tegen PSV verlies moeten worden geleden om deze kans zo klein mogelijk te maken. Toch zal Feyenoord echter niet zomaar verliezen van PSV, omdat ze zelf nog genoeg hebben om voor te spelen.

“Ik snap dat supporters zo denken. Ajax is nou eenmaal onze aartsrivaal. Logisch dat ze die liever geen kampioen zien worden”, aldus De Vrij. “Maar wij kunnen de wedstrijd tegen PSV echt niet laten lopen. Om de play-offs te halen moeten we elke komende wedstrijd zien te winnen. En we hebben tegen PSV nog iets recht te zetten hè, na die 10-0 in Eindhoven. FC Utrecht zit momenteel in een mindere fase en als wij zondag thuis van PSV winnen, dan is alles nog mogelijk”, aldus de Feyenoord-verdediger.

Laten we als Ajacieden hopen dat bij Feyenoord het gezonde verstand zegeviert en ze er vol voor gaan tegen de Eindhovenaren. Het kan toch niet zo zijn dat de competitie wordt beslist doordat de haat voor Ajax groter is dan de liefde voor de eigen club Feyenoord. Aanstaande zondag zal ik voor één van de weinige keren in mijn leven hopen op een mooi resultaat voor Feyenoord.