Jong Ajax doet het goed in de Jupiler League en maakt nog steeds kans op de periodetitel. De strijd daar om wordt vrijdagavond beslist. De beloften moeten met ruime cijfers winnen van FC Eindhoven, omdat Fortuna Sittard een beter doelsaldo heeft.

Periodetitel

“We hebben er wel eventjes over gesproken natuurlijk. Het is toch een prijs die je kan pakken, het zou een beloning zijn voor een goede periode, aldus Dani de Wit in gesprek met Ajax TV. Jong Ajax leek rechtstreeks op de periodetitel af te stevenen, maar de nederlaag van vorige week tegen Go Ahead Eagles gooide roet in het eten. “Dat was echt zonde, we begonnen de wedstrijd goed en kwamen met een mooie goal op voorsprong. Vervolgens kakten we in, zij spelen één goede steekbal en staan 1-1. Toen gingen ze erin geloven, kwamen we 2-1 achter, kregen we een rode kaart en ging de 3-1 erin”, aldus de middenvelder.

Middenveld

Hij heeft vertrouwen in zijn ploeg: “We hebben een hele goede ploeg, met veel kwaliteit. Voorin met Mateo en Dennis Johnsen. Ook het middenveld is goed aan elkaar gewend: Nous met de creativiteit, Carel met het overzicht en ik met het loopvermogen.” De Wit is blij dat hij veel speelt: “Dat is een compliment richting mij. Nu ben ik van plan om meer doelpunten te gaan maken. Ik krijg wel de kansen, maar ze vallen nog niet in het netje.”