Na afloop van het oefenduel Jong Oranje – Jong Mexico sprak Ajax1.nl met Dani de Wit. Jong Oranje won vrij gemakkelijk en overtuigend van Jong Mexico, Dani de Wit scoorde één keer (of was het een eigen goal van Mexico?) en speelde de gehele wedstrijd.

Publiek vermaken

Het was een goede wedstrijd van de Nederlanders, al snel kwamen ze op 2-0 voorsprong en bouwden ze de voorsprong nog voor rust uit tot 4-0. Dani de Wit scoorde de 4-0 en was tevreden, met name over de eerste helft: “We begonnen erg sterk en zetten ze goed onder druk. Het is goed om te zien dat de tactiek die we van te voren bespreken zo goed wordt uitgevoerd. We gaan met 4-0 de rust in, dan hoop je dat je na rust de voorsprong kunt uitbouwen tot 6-0 of 7-0 en het publiek kunt vermaken, maar dat bleef helaas uit.” Nederland won uiteindelijk met 5-1.

Pijn in de maag

De laatste 90 minuten van dit seizoen zitten er op. Ook voor Dani de Wit die zijn minuten in de Champions League heeft gemaakt en samen met Ajax de beker en het kampioenschap wist binnen te halen: “Het was een fantastisch seizoen, beter dan we van te voren hadden verwacht. Ik heb mijn minuten in de Champions League gemaakt. Heb de beker gewonnen en we zijn kampioen geworden met Ajax en dat in mijn eerste jaar bij het eerste.” Toch geeft de Wit aan dat hij één avond heel graag over zou doen: “Ik denk als we die pot tegen Tottenham nog tien keer spelen, dat we hem tien keer eruit slepen, maar het mocht niet zo zijn. Ik weet nog niet of ik de finale ga kijken, waarschijnlijk ga ik hem wel kijken als voetballiefhebber. Maar wel met pijn in de maag.”

Vechten voor kansen

Niet iedereen is ervan overtuigd dat De Wit een vaste plek op het middenveld gaat veroveren bij Ajax. Maar hij geeft aan dat hij er in ieder geval zeker voor gaat vechten: “Ik ga gewoon voor mijn kansen, ik blijf gewoon bij Ajax. Wie Ajax dan haalt of wie er dan gaat moet voor mij niet uitmaken, ik moet het gewoon laten zien na de zomerstop. Ik moet mezelf bewijzen en dan gaan we zien hoeveel minuten ik krijg. Maar ik ga nu eerst genieten van drie weken vakantie, daarna meld ik me de 24ste weer bij de Lutte.”

4 dingen om te doen als je de Champions League-finale wilt ontlopen