Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen de beloften uit Alkmaar niet weten te winnen. Jong Ajax miste onder andere met Dest, Kühn en Botman een aantal basisspelers. De elf die wel mededen maakte bij vlagen een vrij slordige indruk.

Blessure Dani De Wit
De wedstrijd tussen de beloftenteams begon vervelend voor Jong Ajax. Al na drie minuten raakte aanvoerder Dani de Wit in een kopduel geblesseerd. Hij moest daarom het veld al vroeg verlaten en werd vervangen door Pasquali.

De eerste helft was er qua niveau verder een om snel te vergeten. Het tempo lag te laag en er was te veel slordigheid om tot doelpunten te komen.

Tweede helft
Ook in de tweede helft bleef het vrij slordig op enkele acties na. De eerste daarvan was namens de bezoekers uit Alkmaar. Na een combinatie in de as, kwam Helmer vrij voor Kotarski. De aanvaller schoot met een mooi stiftje raak.

Vervolgens zette de Amsterdamse beloften extra aan, wat leidde tot vooral een aantal kansen voor Traoré. De ene keer stond de paal in de weg, de andere keer de doelman. Vervolgens raakte Schuurs uit een vrije trap ook de paal, maar uiteindelijk viel toch de gelijkmaker. Het was Lang die kon binnenkoppen uit een voorzet van Cerny. Zo verdeelde Jong Ajax en Jong AZ de punten.

De Amsterdammers staan nu op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen, met komende vrijdag de eerste: TOP Oss uit.