Dani de Wit speelde al sinds zijn achtste bij Ajax, maar vertrok deze zomer naar AZ. De 21-jarige middenvelder had weinig uitzicht op veel speeltijd in de hoofdmacht van Ajax en nam geen genoegen meer met een bijrol, zo vertelt hij aan Ajax Showtime.

In de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia (2-0) mocht De Wit, die zelf al wist dat het zijn laatste wedstrijd als speler van Ajax zou zijn, nog invallen van Ten Hag.  “Ik had wel eerder uitgesproken richting Ten Hag dat ik naar AZ wilde”, aldus geboren Hoornaar. “Toch wilde hij mij gewoon graag op de bank hebben, zodat ik nog van waarde kon zijn. Hij wilde mij ook minimaal behouden tot die woensdag.”

Bij een 2-0 stand kwam De Wit in de slotfase in het veld voor Hakim Ziyech. “Voor mijn gevoel had het niets te maken met gunnen. Alleen maar mooi, dat het niet alleen maar een cadeautje was. Misschien was het deels een beloning, maar de trainer wist toen nog niet dat het honderd procent rond was.”

Na de wedstrijd deelde De Wit mee dat hij ging vertrekken. “De trainer had mij graag gehouden, iedereen was verder tevreden. Maar ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Dat perspectief was er niet. Het bleef eigenlijk hetzelfde. Ik had meer gewild, dat was altijd het doel. Maar ik kan voor mijn gevoel tevreden terugkijken.”

De Wit