Erik ten Hag maakte onlangs bekend dat Dani de Wit definitief is overgeheveld naar Ajax 1. Om zich heen zag hij inmiddels wat spelers verhuurd worden, maar dat ziet hij niet als een optie.

“Waarom zou ik verhuurd willen worden als ik iedere dag met de allerbeste voetballers train, minuten krijg en mijn wedstrijden en goaltjes met Jong meepik?”, vertelt hij aan ELF Voetbal. Hij beseft ook dat een geslaagde terugkeer na een verhuurperiode erg zeldzaam is: “Er zijn uitzonderingen, zoals in het geval van Daley Blind die zich na een verhuurperiode bij FC Groningen bij Ajax in de basis speelde. Maar de meeste spelers die worden verhuurd komen nooit meer terug. Ik ken mijn plek, maar weet ook dat er tussen mij en de basis soms maar één speler zit.”

Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2020 en als het aan hem ligt, wordt dat dan ook verlengd: “Het kan hier ineens snel gaan, er kunnen binnen nu en komende zomer zomaar twee, drie middenvelders een transfer maken. Dan schuif je een plekje op. Voor mij staat vast dat ik bij Ajax wil blijven. Ik heb het naar mijn zin en kan me volop ontwikkelen. Er zit nog een hoop rek in.”

De Wit: “Werkte op de bollenboerderij tot ik een contract bij Ajax kreeg”