Demy de Zeeuw moest overwegen om tijdelijk te stoppen als voetballer. De Ajacied zag zaterdag op de training zwartvoor z’n ogen, maar van een direct gevaar voor zijn gezondheid is geen sprake.

Dat liet de middenvelder donderdag na afloop van Ajax – Anderlecht (2-0) weten. De Zeeuw kampt sinds Nederland – Uruguay met naweeën van de trap die hij in zijn gezicht kreeg. Zo bezocht hij meerdere malen de tandarts om zijn gebit te laten behandelen. De zware hersenschudding had echter ook andere bijverschijnselen.

De Zeeuw zei donderdag te balen van alle verhalen in de pers. “Er wordt over erge dingen in de kranten gesproken”, zei hij ten overstaan van Goal.com. “Dat is vervelend. Het gaat beter, maar afgelopen zaterdag was een minder moment.” Op de training zag hij ‘zwarte vlekken’ voor zijn ogen.

“Het was een flinke klap”, doelt De Zeeuw op de trap die hij kreeg tegen Uruguay. “Dat gaat niet zomaar over. Ik overweeg niet tijdelijk te stoppen, we zijn nog aan het onderzoeken wat het precies is. Het is vervelend dat ik zo minder van waarde kan zijn voor de ploeg.”

 Foto: afdb.nl – BJMa