Ajax kan morgenavond in het competitieduel met De Graafschap in de Arena weer beschikken over Demy de Zeeuw, Siem de Jong en Vurnon Anita. Demy de Zeeuw moest vorige week verstek laten gaan in het competitieduel tegen NAC, nadat hij in de bekerwedstrijd tegen dezelfde tegenstander al moest worden vervangen vanwege een blessure. Vandaag heeft hij echter zonder problemen de gehele groepstraining mee kunnen doen en zal hij dan ook weer zijn minuten gaan maken in het eerste elftal van Ajax. Zijn vervanger in beide wedstrijden, Vurnon Anita, en gelegenheidspits Siem de Jong liepen in het laatste duel tegen de club uit Breda fysiek ongemak op, maar ook deze spelers zijn op tijd hersteld om morgenavond aan de aftrap te verschijnen tegen De Graafschap.

Dario Cvitanich zal nog eventjes moeten wachten met zijn rentree in de selectie. In de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht liep de speler een blessure op die hem in eerste instantie zes weken aan de kant zou houden. Het herstel van de Argentijn verloopt echter voorspoedig en volgende week zal hij dan ook weer kunnen aansluiten bij de selectie, te laat om het duel tegen De Graafschap mee te maken.

Bruno Silva zal naar verwachting zo’n 4 maanden uit de roulatie zijn. De rechtsback uit Uruguay is succesvol geopereerd aan zijn schouder, maar nu volgt voor hem het lange traject van herstellen.