Demy de Zeeuw zegt in NU Sport dat hij klaar is met het gedoe over zijn hersenen.

‘Voetballen levert bij mij geen gevaar op. Er zijn al verschillende onderzoeken geweest, maar daar is niets uit naar voren gekomen. Ik moet nog verder onderzocht worden. We houden het al vanaf dat het gebeurd is goed in de gaten’.

De Zeeuw baalt van de neuropsycholoog die in het openbaar uitspraken deed. ‘Die man kwam met symptomen aanzetten… als ik dat allemaal zou hebben, dan had ik inderdaad niet eens meer op het veld kunnen staan. Laat staan voetballen. Door al die verhalen loop ik nog echt een trauma op’.

Hij is al aan de betere hand. ‘En als ik snel opsta nadat ik lang heb gezeten, voelt dat ook niet heel prettig. Maar het kan niet zo zijn dat ik er jaren last van heb. Daar ga ik ook niet vanuit. Ik voel al dat het minder wordt en ga er vanuit dat het bij mij sneller zal gaan omdat ik een topsporter ben’.

Tekst: Ajaxshowtime